2019-08-16 140 浏览
<中环中东菜质素唔错>👍🏻喺中环苏豪区堂然好多美食 呢间中东菜 sahara mezz bar半暗既环境 挂住壁画既橙色墙身 加上 彩色吊橙 别树一格 除左有各式特色野食 仲有唔同既酒 水烟 等等 值得一试!🍷红酒佢既 signature红酒 sidewood shiraz 2015 至2016 来自澳洲340 蚊枝唔算贵颜色偏深 闻落去带 d香草味 饮落去 带 d辣 同 cherry味 最啱配香浓既中东菜🍷🍴chicken tagine 175 蚊 🐤一 d 自制黄色酱汁 感觉似少少咖喱味 但带 d 酸甜同香草味🌿入面有爽口菜洋蓟 柠檬🍋仲有绿㰖槛 个酱汁 要叫 d peta bread黎点(唔记得影相 ) 系一 d 厚身类似薄饼既面包 🍞 更正 鸡肉系慢煮 尽吸酱汁 带 d烟靭 肥瘦适中 好味🐤🍴cous cous sahara 190 蚊🐑 Couscous系用粗面粉做 整到细细粒好似小米甘 加上提子 软林既黄豆 捞饭 边食可以捞埋 自家制既罗未汤 汤落足料酸甜开胃🍅 然后佢既羊肉酱汁黏稠 类似烧汁 十分入味 羊肉 肥瘦适中 皮带 d爽弹 . 而羊肉肠密度偏高
<中环中东菜质素唔错>👍🏻

🍷红酒

🍴chicken tagine 175 蚊 🐤

🍴cous cous sahara 190 蚊🐑
Couscous系用粗面粉做 整到细细粒好似小米甘 加上提子 软林既黄豆 捞饭 边食可以捞埋 自家制既罗未汤 汤落足料酸甜开胃🍅 然后佢既羊肉酱汁黏稠 类似烧汁 十分入味 羊肉 肥瘦适中 皮带 d爽弹 . 而羊肉肠密度偏高 厚感好好 偏咸 要连埋佢既小米食先 match 😃

🍴sheesh kebabs 🐑🐤155 蚊
烤羊肉同鸡肉 鸡肉就比较嫩滑 羊肉比较烟靭 加左香草 烧得好够香🌿我几欣赏佢连 d配菜好似烧薯仔🥔都够软林 仲要西兰花 青豆 萝卜等都好香口 十分唔错

🍴seafood tagine 190 蚊🍚
材料丰富 有弹牙虾碌🦐 鱿鱼🦑 大大只 蚬肉加 d茴香调味 将 d柠檬汁吱落去更酸甜开胃 佢个饭比较粒粒分明 🍚 渗哂蕃茄汁几入味 都唔错

#羊脾 #羊肉肠 #海鲜 #炒饭 #鸡肉 #羊肉
Score 平均分 <7.6/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外观:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 环境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性价比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
SAHARA MEZZ BAR
中环苏豪伊利近街11 号地下
~~~~~~~~~~~~
2019-08-15