2021-01-07
呢间舖头细细个已经系到,但从来都无食过🤔应该系因为佢以前个装修唔吸引😂我印象记得佢好似执过再转手再开番,但自从佢重新反送中佢表态之后,就会想试下,觉得呢间舖做到咁耐,一定有佢嘅原因🤨难得屋企叫外卖 就决定试下啦!佢装左修之后,望落都顺眼好多,唔再系以前个只紫色💜起码颜色上比较亲切🥰==============================台味冰点餐厅 (天水围)📍 天水围天湖路1号嘉湖新北江商场1楼C23-24号舖 轻铁乐湖站步行1分钟⏰ 星期一至日 08:00 - 22:00==============================1️⃣ 台式三拼米粉 $43.2三拼分别系:猪扒、鸡翼同埋金沙骨🥩每样都分别有两件由于系外卖嘅关系,小编都搞左一大轮先去食,所以有少少冻,但唔关舖头事🤫个猪扒都系偏薄身 爽口!又唔会话系啖啖肥肉咁鸡翼就正常发挥,唔会系未熟出晒血,但又未去到好嫩 金沙骨方面,就咁睇相都已经知道佢几入味不得不提系佢好贴心,佢直接帮你分左汤🤩即使我唔系即刻食,都唔会浸到啲粉涨晒sok晒水重点系 佢份量真系好多,有成外卖兜嘅一半!😳米粉亦都唔会系一patpat,条条分明汤
难得屋企叫外卖 就决定试下啦!
台味冰点餐厅 (天水围)
📍 天水围天湖路1号嘉湖新北江商场1楼C23-24号舖
轻铁乐湖站步行1分钟
⏰ 星期一至日 08:00 - 22:00
1️⃣ 台式三拼米粉 $43.2
三拼分别系:猪扒、鸡翼同埋金沙骨🥩每样都分别有两件
个猪扒都系偏薄身 爽口!又唔会话系啖啖肥肉咁
鸡翼就正常发挥,唔会系未熟出晒血,但又未去到好嫩
金沙骨方面,就咁睇相都已经知道佢几入味
重点系 佢份量真系好多,有成外卖兜嘅一半!😳
米粉亦都唔会系一patpat,条条分明
汤底系车仔面面底🍜但味精唔多👍🏻
2️⃣ 鲍汁杂菜鸡丝汤米粉 $42.4
最近好想食有汤嘅野,上次食完佢嘅汤米粉又比佢吸引左🤤今次就叫其他配料啦!
杂菜方面佢都有西兰花🥦、椰菜花、红萝卜🥕、菜心娃娃菜、多种菇类🍄都包含左唔同款式嘅菜😯
鸡丝嘅份量都算岩比例
佢嘅汁都好浓😌唔系好稀、沟晒水,就算单食都唔会好咸👍🏻
米粉份量都系好多,分左汤😚
一啖𩠌连汁,一啖米粉连汤,味道岩岩好👍🏻
3️⃣ 朱古力雪泡 (套餐+$2.4)
其实即系等于冻朱古力😂
佢朱古力都好浓,我怕太冻无搅匀🥶都好够味😧但饮到底见到啲粉就后悔了🌚
4️⃣ 百香果乳酸 (套餐+$2.4)
正常台饮味😂通常乳酸都即系益力多😂同埋要预左唔系鲜榨,系用个啲预先准备好嘅浓缩果汁,所以正常发挥👍🏻但呢杯要搞搅佢先唔会太甜🐒
5️⃣ 热华田(套餐免费)
因为屋企人唔饮野,但套餐又有野送,所以就叫左热华田,放左入雪柜第二日饮变冻华田😂😂
发现佢杯华田都算高质🤨小编好怕饮个啲少少粉再沟水就完事嘅华田🧟♀️
呢杯唔单止好多粉以外,佢仲要落最重要嘅奶🍼
奶对于华田真系好重要好重要好重要!
重要嘅事情真系要讲3次!
🔥 评分:
环境:8/10(外卖)
味道:8/10
性价比:8/10
总分:8/10
💢 foodpanda外卖自取有8折优惠!