2023-09-14
寻日中午去咗九龙城上户酒场食lunch,呢间日式餐厅真系好出色!😊我哋试咗好多款菜式,首先系上户刺身盛配迷你乌冬,入口鲜甜嫩滑,有油甘鱼、三文鱼、带子同赤虾,每一款都好鲜美!再来系寿司盛,有三文鱼、鳗鱼、带子、赤虾、烧左口鱼、矶煮鲍鱼同赤身,每一个寿司都好精致,味道鲜美!另外,我哋仲试咗香葱牛肉薄烧配三文鱼炒饭同牛舌薄烧配三文鱼炒饭,牛肉同牛舌都烧得刚刚好,鲜嫩多汁,配上三文鱼炒饭更加美味!🍣🍚除咗以上嘅菜式,我哋仲叫咗樱花虾炸豆腐,豆腐炸得金黄酥脆,樱花虾增加咗香脆口感,好好味!另外,黑松露带子手卷同铁板原只龙虾都系我哋嘅必试菜式,手卷上面的带子鲜甜,黑松露味道香浓;经过烧煮的龙虾鲜嫩多汁,烧烤出美味的香气,而且大大只,实在令人回味无穷!🦐🍤整体来讲,九龙城上户酒场嘅食物质素高,菜式选择多元,每一道菜都很精致美味。加上餐厅气氛舒适,服务态度友善,我同埋女朋友一家人都非常满意呢次用餐体验!大家下次有机会一定要去帮衬下!👍🏻😄地址:九龙城龙岗道33-39号龙翔阁地下A号舖
地址:九龙城龙岗道33-39号龙翔阁地下A号舖