2019-06-15
/野山椒炒新鲜黄牛肉 💰82 7⃣睇个menu以为净系得野山椒,点知仲有洋葱,红椒,青椒一起炒新鲜黄牛肉。劲嫩劲滑既黄牛肉,将三种唔同既椒香味全部吸晒,小编觉得呢道菜送饭真系顶呱呱。/白果胡椒猪肚汤 💰78 7⃣呢个汤超级足料,每一件猪肚都劲大件,with白果既清甜同埋胡椒既辣,饮完成个感觉系超级舒服。小编觉得呢个份量足以应付三至四个成年人份量,只能讲话CP值超级高。/韭菜花爆炒手打牛肉饼💰88 8⃣钟意食爽口野既朋友仔,认认真真考虑下呢道菜。多到成左山咁款既韭菜花同埋芽菜,咬落去超级清脆又爽口。仲有食得出新机既手打牛肉饼,咬落去超级弹牙又Juice。/黄金蛋黄炒秋葵 💰78 7⃣.5⃣呢道菜食到小编流晒口水lam晒脷,咸蛋黄既咸香同我最爱秋葵,呢个组合系好癫。佢地既可能知道咸蛋已经有一定既咸度可言,所以无落太多盐做调味,味道啱啱好值得加分如果唔系真系要去洗肾。秋葵入面原本黏液依然保存,但咸蛋黄帮无乜味道既秋葵加左好多分,值得一试。
野山椒炒新鲜黄牛肉 💰82 7⃣
白果胡椒猪肚汤 💰78 7⃣