2021-04-30
山长水远,又新界区走过来,真系好失望,呢间野除咗旧之外,冇嘢值得来,好难食。蛋糕类别,一系太干,一系太湿,忌廉好假好难食,如果唔系因为呢间系老铺,我估新式嘅面包店买啲咁嘅嘢,一定执笠!提子包正正常常,似系人哋$3个𠮶种质素,不过佢买贵人哋几倍!完全冇提子嘅,食晒成个包先发现两粒提子干😂唉!呢个蛋卷,佢讲到几劲,讲佢自己研究出嚟,我食完真系得啖笑,完全系将啲头头尾尾卷埋一齐,真系唔知自己食紧乜🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️啲忌廉好假所有嘢都好难食,唔系一般嘅难食,我哋每样食咗一啖,真系呑唔到落去!夹硬食都得嘅,不过真系唔想浪费自己食嘢嘅quota!最正常系个蛋挞,唔记得$8定$9不过只系刚刚合格的质素,唔食都冇损失。一个咁嘅蛋挞又系俾人哋卖贵,但系质素有一半,点解要排队买呢,相信大家都系同我一样,俾佢老字号呢个名呃咗!本来我净系想买3样嘢,佢又无啦啦叫我买大蛋卷,讲到好好食,一食落口真系唔知讲乜好。买咗五样嘢,佢收咗我$66,公道啲讲,真系有啲贵,一般去其他舖头不论系连锁定系独立店舖,都比佢平。