2017-12-21
唔系佢,我都未必有机会喺间餐厅幸存期间试到佢哋嘅美食。讲少少呢位餐厅嘅 marketing director喇。。 话说有日 lunch time 喺骆克道觅食,忽然耳边传来(其实唔记得左内容,话记得都呃你喇。。总之系落力推介),只见路旁坐住一位大婶姑娘,右手高举宣传纸牌,左手揸住叠传单,话一楼就系,我唔知点解深深俾佢感染,而真系听佢讲上左去。。行上一层,原来只系 level M,要再上多层。去到餐厅门口上方挂住个 members only 嘅纸牌,唔知系唔系避免d咩牌照嘅原因咁做。入面自己揾位,坐低自己出去攞餐具,自己斟水。枱面冇menu,自己出去望完块座地式餐牌,直接同收银order食物,巡例问你饮唔饮咖啡,十蚊(咋),跟住俾完钱再行返自己座位等。lunch menu 最平嘅沙律 5x,其他大约都系 7x咁上下,每款都附送餐汤同沙律仔一碗。今次叫左麻辣手撕鸡,70蚊。唔算有太大惊喜。麻同辣其实都未到位,都系钟意食口水鸡多啲,𠮶啲起码有个麻辣汁可以捞饭食,呢只鸡就系鸡同酱融为一体,无多余嘅酱汁留喺碟上。但如果你唔当佢系麻辣鸡嘅话,佢味道其实几好嘅,虽然未至于哗wow嘅地步。食物加上地
行上一层,原来只系 level M,要再上多层。
今次叫左麻辣手撕鸡,70蚊。唔算有太大惊喜。麻同辣其实都未到位,都系钟意食口水鸡多啲,𠮶啲起码有个麻辣汁可以捞饭食,呢只鸡就系鸡同酱融为一体,无多余嘅酱汁留喺碟上。但如果你唔当佢系麻辣鸡嘅话,佢味道其实几好嘅,虽然未至于哗wow嘅地步。食物加上地方舒适阔落,我会俾个笑脸。
呢间餐厅我先后去过3次,食物暂时系keep得住嘅,只系发觉佢d menu变化唔算太大,今次食手撕鸡都系因为之前menu好似唔觉有。
最后,如果你系餐厅老板,或者识得餐厅个老板,记得好好咁奖励下楼下𠮶个咁勤力招客嘅市场部总经理啊。佢大可以hea做hea坐hea派hea讲白逗人工,但佢为咗你地餐厅使出一团火。。啊