夜晚行咗几间想食嘅餐厅都有排等,见到呢间未试过决定试吓,一坐低见到个Menu有一半嘢食都sold out已经觉得伏伏地🫠我哋好快就嗌咗一份half and half,一个炸猪扒饭同一杯啤酒,然后就系无尽嘅等待⋯讲返个场,眼见起码有八张空枱,但系啲员工都系选择执枱,而唔系将厨房出咗嘅嘢食送俾客🤗起码有两三份食物厨房出咗5分钟都冇职员送餐用咗15分钟,终于上咗个炸猪扒饭先,猪扒系炸得唔错,但系个咖喱汁好似开水稀释左三倍咁样,无论质感定味道都似小学生学校嗌饭𠮶种感觉🤗然后等到25分钟𠮶阵,我同女朋友都见到餐厅系咁出紧外卖order,迟过我哋到嘅客枱面都已经有嘢食,我哋就问一问究竟份鸡去咗边⋯果不其然漏咗单🤗🤗🤗但系不单止冇职员同我哋讲返唔好意思,连究竟发生咩事都冇任何人交代,系我哋自己见到个see through 厨房里面一催单就即刻出番俾我哋先知漏单👍🏼👍🏼👍🏼终于向等到35分钟𠮶阵见到我哋份鸡,即系证明厨房系有能力10分钟炸好鸡,但餐厅都系选择做晒外卖而冇人攞,而唔系服务左现客先😆😆😆最衰我已经有正职,如果唔系,嚟呢度返工应该几爽,都唔使做嘢就有粮出💰💰
2023-01-17
  • Just  do  not  go