2024-09-22
今日我同朋友去咗尖东一家网烧烤肉店,听讲佢哋喺中国内地已经有超过70间分店,真系相当受欢迎!我哋叫咗周年二人优惠套餐,价钱只系$288,真系好抵食,因为食物份量相当足够。一入去,餐厅环境非常干净,座位间隔都好舒服,令我哋一坐低就感觉好放松。服务员态度都非常好,笑容满面,令我哋好快就有食物上桌。首先,上嚟嘅系两碟前菜,包括泡菜萝卜同腌萝卜,仲有柚子汁沙律。泡菜萝卜酸酸辣辣,食落去开胃,腌萝卜则清脆可口,搭配住柚子汁沙律,真系好清新。主要肉类方面,套餐里面有凤梨牛扒、雪花牛肋条、肥牛、瘦牛以及香辣味鸡肉。凤梨牛扒煎得刚好,牛肉鲜嫩,配上香甜的凤梨,味道真系好出色。雪花牛肋条则更系唔可错过,肉质滑嫩,脂肪分布得刚刚好,入口即化!肥牛同瘦牛都好好味,配合烧烤酱汁,味道更加丰富。而香辣味鸡肉就充满香料味,辣度适中,让我哋一口接一口停唔落手。除此之外,套餐仲有生菜同白蘑菇,这些配菜可以搭配肉类,一起食更加健康。另外,套餐还有一碗海带牛肉丝汤,汤底清淡,但味道却十分鲜美,食完烧烤后喝一口汤,真系太舒服了!值得一提嘅系,餐厅提供的大麦茶真系好好饮,清爽无负担,衬住烧烤食,真系一流。饮完之后,整个人感觉
值得一提嘅系,餐厅提供的大麦茶真系好好饮,清爽无负担,衬住烧烤食,真系一流。饮完之后,整个人感觉都唔会太腻。