7月26日, 同表姐补祝生日~ 一行4人登上soho, 就是为了一试呢度出名自创的clam chowder pizza同poutine~::: 黄金炸虾 ::: $38先黎一个小食~ 唔… 有点失望! 外表炸得金黄, 但系其实几厚粉, 唔多食得到入面只虾, 同埋炸粉+沙律酱食落有少少苦. 唔recommend大家食!::: 周打蚬肉浓汤 pizza 8” ::: $78之前睇openrice话clam chowder净系得大批, 而家有细size啦!! 不过细批就一定系薄批! clam chowder上台, 卖相有少少求其, 6块批亦唔系平均切开的. 批底脆到好似饼干咁~ clam chowder 薄薄一层, 有蚬肉磨菇火腿. 不过蚬肉明显较少~ 反而磨菇好多, 口感都好好~ ::: 烟肉芝士肉汁焗薯条 poutine ::: $48好大堆头的薯条+芝士+gravy+烟肉粒!! 不过食落冇想像中丰富… 只系gravy咸咸地, 芝士味唔太突出, 烟肉粒都系人工货色. 可取的是厚大的薯条, 烤得脆脆的好味~::: 墨西哥椒青柠鸡肉意粉 ::: $78个名几特别. 不过呢碟意粉教晓我墨西哥

::: 黄金炸虾 ::: $38

::: 周打蚬肉浓汤 pizza 8” ::: $78

::: 烟肉芝士肉汁焗薯条 poutine ::: $48

::: 墨西哥椒青柠鸡肉意粉 ::: $78
个名几特别. 不过呢碟意粉教晓我墨西哥椒青柠同忌帘汁真系唔系好夹~ 有d涩味. 又有d黑椒味. 总之沟埋好怪. 个sauce影响晒其他野, 所以唔好食.

我念daddyos个老板应该好钟意饮clam chowder汤. 念得出呢个咁得意既pizza… 不过其他野都系一般, 试过就算. 而且坐位都唔系太舒服. 成个soho仲有好多正野食, 要翻食既有排都未拣到佢~
黄金炸虾
墨西哥椒青柠鸡肉意粉