2024-05-06
落雨天,要出外食饭,一系就屋苑楼下,再唔系就揾铁路沿线,最好唔驶担遮出街就最后。 Airside就有呢个决条件。上开饭做定功课,见到呢间Relish Kitchen地方几宽敞,又好似好chill 就试下啦。入门口第一步有少少失望,冇人带位什至入到去,都要叫个待应至有反应(当时餐厅并不多人)。环境的确唔错,不过餐牌食物选择略少。餐厅软件叫做可以(食物质素)不过硬件真系要改善(职员既态度)除左入门口冇人理,普遍冇咩笑容,都唔紧要。职员取走食完餐碟,亦唔会开口示意就取走。到埋单时,因为第一次光顾,并不知道可以出去收银处,当叫职员埋单时,佢只系示意知道,但系等候一阵并冇反应。只系我见隔离客外出埋单,至知系外出收银处付款。老实说,有时餐厅有冇回头客,除左食物外,其他条件都会影响到下次再光顾与否。