2022-06-07
靛火锅 🍲📍 尖沙咀厚福街8号H8 1楼♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎今日要介绍既, 就系呢间位于尖沙咀既新派火锅店 ⏩ 靛火锅。一入到去, 坐位摆放得好舒适,唔会有人迫人既感觉😎。整间火锅店系设有一人一锅既,原因系老板觉得疫情期间,一人一锅比较卫生,真系好贴心❤️👍🏻。另外铺头既甜品都相当吸引, 好适合去打卡🙈,重点推介冰粉 同埋糍粑。🌟 澳门猪骨煲汤底 $38汤底系猪骨味,带有少于胡椒味,唔错👍🏻。🌟 干隆醉鸡汤底 $48会跟埋鸡件, 闻落去真系醉鸡锅既味道😂。🌟 御用手切安格斯牛小排(小)$268估唔到个牛真系唔错🙈,平时出面二百几蚊都冇呢个质素,同埋都好大碟。🌟 黑白配牛柏叶 (半例) $88🌟 新鲜台湾鸭血 (半例)$28呢个鸭血真心觉得平,仲要好大件😂。🌟 麻辣乌鸡凤爪 $68第一次食乌鸡凤爪,感觉好特别,配上麻辣口味,相当惹味🤤。🌟 经典红糖糍粑 (半例)$32呢个红糖糍粑,一次要试呀🙈,口感好正,外脆内软,估唔到咁简单既一个甜品, 可以整得咁好食😋。🌟 创•世纪冰粉 $98最重点推介既,就系呢个冰粉😆。当我食饱既时候,先发现原来叫左个冰粉。 个冰粉同出面食开
📍 尖沙咀厚福街8号H8 1楼
🌟 澳门猪骨煲汤底 $38
汤底系猪骨味,带有少于胡椒味,唔错👍🏻。
🌟 干隆醉鸡汤底 $48
会跟埋鸡件, 闻落去真系醉鸡锅既味道😂。
🌟 御用手切安格斯牛小排(小)$268
🌟 黑白配牛柏叶 (半例) $88
🌟 新鲜台湾鸭血 (半例)$28
呢个鸭血真心觉得平,仲要好大件😂。
🌟 麻辣乌鸡凤爪 $68
第一次食乌鸡凤爪,感觉好特别,配上麻辣口味,相当惹味🤤。
🌟 经典红糖糍粑 (半例)$32
🌟 创•世纪冰粉 $98
最重点推介既,就系呢个冰粉😆。当我食饱既时候,先发现原来叫左个冰粉。 个冰粉同出面食开既有少少唔同🤏,用花奶去搅拌,仲有9种配料😍,一份冰粉可以分到5碗😂,虽然我已经好饱,但都食到2碗🙈✌🏻。
整体推介指数:❤️❤️❤️❤️❤️