2017-06-04 1208 浏览
近排公司无咁多工作,返工等放工,唔使再O.T,十分悠闲!轻轻松松来到了周末,放工去cafe叹个靓lunch,然后拣套戏睇吓,慢活一乐也!是日我俩来到TKO Gateway觅食,周围逛之下见到一间蛮别致嘅台式餐厅~"XOXO Cafe' Lab"。Cafe用上蓝蓝绿绿为主调色,衬托冬菇头萌爆女孩嘅主题公仔,实在可爱极了!唔使点谂,就拣呢间吧……的的骰骰嘅cafe,lunch时段自然系满哂座,我俩唔想坐窗口位,怕被阳光暴晒,反正唔赶时间,就等等吧!等咗十五分钟左右,终于等到梳化卡位,微凉冷气吹佛下,坐得特别舒服。我俩慢慢细阅图文并茂嘅menu,心大心细之下,就拣碟饭来填饱我俩个肚先啦……1.香草烤澳洲羊柳: 烤羊柳肉质十分嫩滑juicy,有羊味,无膻味。用咗少许黑椒来吊味,即时令人食欲大增!跟餐嘅白饭都几多吓,足够二人分享,有美味嘅羊柳加配菜送饭,到痺啦!跟餐杯紫菜豆腐汤,则较为咸咗少少。2.鸡肉烟腿三文治: 呢份巨型三文治巧靓仔,啱哂打卡呃like!咁巨型,一口KO确有难度,先切开顶层嘅梳乎厘蛋,慢慢渗出淡淡蛋香,甜甜地嘅梳乎厘,质感轻盈如泡沫,口感松软如棉花糖。三文治非常松化,夹杂住鸡
近排公司无咁多工作,返工等放工,唔使再O.T,十分悠闲
!轻轻松松来到了周末,放工去cafe叹个靓lunch
,然后拣套戏睇吓,慢活一乐也

嘅台式餐厅~"XOXO Cafe' Lab"。
Cafe用上蓝蓝绿绿为主调色,衬托冬菇头萌爆
女孩嘅主题公仔,实在可爱极了
!唔使点谂,就拣呢间吧
……

的的骰骰嘅cafe,lunch时段自然系满哂座
1.香草烤澳洲羊柳
: 烤羊柳肉质十分嫩滑juicy
,有羊味,无膻味。用咗少许黑椒来吊味,即时令人食欲大增
!跟餐嘅白饭都几多吓,足够二人分享
,有美味嘅羊柳加配菜送饭,
到痺啦!跟餐杯紫菜豆腐汤,则较为咸咗少少。

2.鸡肉烟腿三文治
: 呢份
巨型三文治巧靓仔
,啱哂打卡呃like
!咁巨型,一口KO确有难度
,口感松软如棉花糖
。三文治非常松化
,夹杂住鸡肉、烟腿、蕃茄、沙律菜等等嚟食,口感层次丰富无比

3.热苿梨苹果蜜
: 眼见menu啲热饮系用
靓靓茶具来泡的,立即点番一壶来selfie吓
!茉莉味清淡,苹果蜜甜度适中,香甜好饮又解腻

热苿梨苹果蜜

4.芒果雪沙
: 满到泻
嘅芒草雪沙,果肉又厚又甜
,雪沙冰凉透顶
,即时降温,夏日炎炎,最啱饮

芒果雪沙

Hea hea吓,不知不觉咁就叹咗个几钟,又系时候要起程去睇[神奇女侠]了……

2017-06-03
热苿梨苹果蜜