2021-06-08 464 浏览
之前食lunch嘅时候经过见到有间新开嘅寿司舖, 但一直都冇机会食, 今日出嚟中环行街见冇乜人, 就谂住去舒舒服服咁慢慢食啲服务态度唔错, 一入到去佢会问你姓咩, 跟住行到楼上之后第2个waiter会称呼你然后带你去你个位度星期日都有lunch menu, 除左lunch menu之外佢仲有一个特别嘅Omakase Menu, 但系到最后我都系嗌咗个lunch menu, 我嗌左梅寿司盛合(12件)同埋一个刺身丼🍣呢个黎到系有惊喜, 排得好靓呀!!望落去每旧寿司都好新鲜, 海胆系用左加拿大海胆唔系日本个d, 但胜在够新鲜, 旧油甘鱼好厚, 大拖罗既油脂好香, $298 真系好抵!跟餐有沙律同面豉汤, 个面豉汤好好饮, 我饮埋我隔离条友个碗😅呢个刺身丼有甜虾, 三文鱼, 黑松露带子同埋油甘鱼, 个甜虾好正, 带子就无寿司盛合咁新鲜, 但overall $148 都已经好抵!用立食寿司既standard去比较既话, 呢间真系算好唔错, 最紧要系地方好干净, 好多立食店个刺身柜都好污糟, 其实见到都唔开胃, 之前去一间仲成日滴水...但呢间好干净光猛, 食都食得舒服d!

梅寿司盛合

跟餐既面豉汤同沙律