2016-03-08
今日好想揾个地方同朋友倾下计!上网揾到哩间好似唔错! 去到香港大学站好近就行到过黎~哩度周边宁静, 好舒服既感觉!而装修简单, 楼低好高! 都系令人好舒适既!而coffee shop既门口系落地玻璃窗! 好靓!一间coffee chop 黎讲哩度既食物都算好多选择!我一行2人order左一个beetroot orange salad, mini burgers, homemade crab hot cakes, 饮品我order左chamomile rose tea同green apple soda!当然唔小得甜品double chotolate tart 啦! 2个女仔其实都几大食架! 首先讲下食物既味道!beetroot orange salad佢既沙津菜好新鲜, 最特别既系佢用红菜头, 橙同埋合桃一齐食! 最重要既系有水牛芝士捞埋一齐! 美味!佢既生果系好新鲜既! 份量亦都好多呀!mini burgers迷你汉堡既牛肉好Juice呀细细个唔会太饱!3种不同既口味!有红酒洋葱、松露蛋黄酱、蘑菇!用新鲜既奇异果、芒果、橙伴碟!好Fresh! 美味!homemade crab hot
上网揾到哩间好似唔错! 去到香港大学站好近就行到过黎~
哩度周边宁静, 好舒服既感觉!
而装修简单, 楼低好高! 都系令人好舒适既!
而coffee shop既门口系落地玻璃窗! 好靓!
一间coffee chop 黎讲哩度既食物都算好多选择!
2个女仔其实都几大食架!
首先讲下食物既味道!
beetroot orange salad
最重要既系有水牛芝士捞埋一齐! 美味!
佢既生果系好新鲜既! 份量亦都好多呀!
mini burgers
细细个唔会太饱!
3种不同既口味!有红酒洋葱、松露蛋黄酱、蘑菇!
用新鲜既奇异果、芒果、橙伴碟!
好Fresh! 美味!
homemade crab hot cakes
外型好以整到pancake咁, 配沙津酱! 另外仲有沙律菜!
美中不足既系带左小小粉粉地! 饮品方面佢既chamomile rose tea 普普通通...
反而green apple soda好fresh! 有d green apple粒粒肉系入面!好味呀!
最后甜品double chotolate tart
唔知系咪即叫即做, 时间等得比较耐! 挞皮好松脆! 但系chotolate太甜!
真系好甜! 甜到食唔落!