味公主作为包包爱好者,今日初岀贵境,黎到尖沙咀谂住搜罗下坊间有无可以令我大叫:好好味呀~ 既包包。点知今次岀巡略嫌失望...味公主今次一共点左3个包包🥯同2杯野饮🥛<薄荷忌廉芝士包> 3.5/5⭐️第一眼睇到呢款包包既名,味公主已经深深比佢吸引住。一黎cream cheese呢种外夷食物,味公主向来都非常欣赏,二黎试问有边个想像过薄荷都可以做包 (其实可能系我深居简出,有啲孤陋寡闻...)。坦白讲,佢既卖相唔算得上讨好,两边黑mengx2既包包夹住一大块cream cheese,上面再有手指尾块甲咁细既薄荷叶作点缀。味公主见状,当堂吓一跳,然后得啖笑。断估佢都唔会一块薄荷叶就算啩。好彩,呢个包果真无令我失望,一咬落去,包包烟烟韧韧,仲有淡淡既果味,系!系提子包!紧随住既就系cream cheese既香,虽则话唔系好浓,但加埋芝士入面仲有既薄荷叶,就确系几好食几盏鬼。<虚有其表杂梅包> 2/5⭐️甫见此包,其状圆咕碌咁可爱,味公主我二话不说就分咐随行奴隶将佢拿下。谁不知,系包不可以貌相。相比起薄荷忌廉芝士包,呢个杂梅包毫无诚意,咬落去好似隔夜咁实的的。总括黎讲
好好味呀~
既包包。点知今次岀巡略嫌失望...

味公主今次一共点左3个包包🥯同2杯野饮🥛

<薄荷忌廉芝士包> 3.5/5⭐️

<虚有其表杂梅包> 2/5⭐️
甫见此包,其状圆咕碌咁可爱,味公主我二话不说就分咐随行奴隶将佢拿下。谁不知,系包不可以貌相。相比起薄荷忌廉芝士包,呢个杂梅包毫无诚意,咬落去好似隔夜咁实的的。总括黎讲,一个字,虚有其表。

<肉桂卷> 3/5⭐️
不过不失既肉桂卷。完。

<竹炭咖啡> 3/5⭐️
未食过炭唔知对唔对路。(懒得济唔想写😀)

<鲜奶咖啡> 2.5/5⭐️
Starxxxxx质素。

总括黎讲,味公主今行平平无奇,下次岀征再同各食神汇报。
2018-11-17
$80 (其他)
  • Flat White