正! 刚去完一间西贡的咖啡店,真系惊喜连连。首先落喉嘅北海道牛奶咖啡,简直得闲嘅意境,啱哂我呢种米字旗😌。咖啡既香浓又唔会太苦,奶泡轻盈得黎滑唔溜丢,饮落舒服得嚟仲有深度。再黎讲讲呢个Apple Crumble,焗得啱啱好,苹果唔会太腍亦不会太酸,配𠮶层酥脆啖啖都爽口。食之前仲以为会腻,点知食得越多越上瘾😋。最正系跟朋友share啲甜物,倾下计真系舒服死。最后忍唔住又点咗个Sakura Gelato,呢啲日本直送嘅雪糕咬落去微微桜花香,鬼马又清新,完全冇得顶💖。食咖啡店嘅菜色,其实都算平民化,不过味道同体验就绝对高级。老板跟我哋交流时真系热情,饮品食物跟佢嘅态度一样,咩个食咩个㩒心思,我会再嚟,定系会!