2024-04-08
味满 📍:天后电气道64号地舖🚗:天后地铁A2出口 步行1分钟📞:+852 2428-0266💲:~HKD110/head for dinner Food quality✔️:灼鲩鱼皮、麻辣牛筋、热薏米水、热罗汉果茶👌🏼:炸两、热蜂蜜菊花露、炸鲮鱼球总结:😋位于天后一间售卖粥粉面饭嘅小店 今次嚟虽然冇食粥 试咗四款小食都唔错 价钱相宜 食物足料 系间几好嘅街坊小店👏🏼😋最特别就灼鲩鱼皮 麻油葱丝辣椒🌶️花生豉油捞埋一齐 系碟开胃嘅前菜 鲩鱼皮爽口弹牙 口痕之选😋麻辣牛筋就配有牛筋及萝卜 萝卜无渣清甜 牛筋就正常 麻辣味都唔会过浓盖哂食材本身嘅味道 愈食愈辣 唔错👍🏼😋个人觉得饮品较出色 $16杯嘅薏米水啲薏米有成三分一咁多 餐厅都好好畀𠮶胶匙嚟去食 非常足料 饮呢杯都够你饱 味道就足料好饮 养生之选 另外杯热罗汉果茶都唔错 唔甜清热润肺首选😎🤔炸两呢啲唔系好多地方有嘅 见到自然要试试 手工几好至少唔会夹下甩皮甩骨咁 不过唔够热 酱就分开上 其实都算好服务 不过对我嚟计酱要一齐上先系炸两嘅精髓😌🤔炸鲮鱼球就即炸嘅 一上枱仲热辣辣 同埋好足料 成件都系鲮鱼肉 冇话沟下其他嘢愉工减料 鱼味都好香
📍:天后电气道64号地舖
🚗:天后地铁A2出口 步行1分钟
📞:+852 2428-0266
💲:~HKD110/head for dinner
Food quality
✔️:灼鲩鱼皮、麻辣牛筋、热薏米水、热罗汉果茶
👌🏼:炸两、热蜂蜜菊花露、炸鲮鱼球
总结:
🤔炸鲮鱼球就即炸嘅 一上枱仲热辣辣 同埋好足料 成件都系鲮鱼肉 冇话沟下其他嘢愉工减料 鱼味都好香 不过价钱偏贵咗啲😅
🤔整体性价比好高 非繁忙时段入座都见餐厅翻桌率几高 真系深受街坊喜爱嘅小店🥰
🤔另外上网见有人弹服务态度唔好 当日去正常冇咩脾气 环境光猛