2023-05-06
味火锅地址: 旺角弥敦道678号华侨商业中心3楼作为牛控天地当然系食打边炉放题,如果食间赶头赶命嘅话就一啲都唔尽兴啦🤪。难得揾到间无限时嘅放题🥩$318,当然系约埋大家一齐去大吃大喝一番~ 放题包头盘; 时令海鲜拼盘; 美国安格斯牛肉拼盘 & 配料任食🤩~~头盘:芝士焗波士顿龙虾🦞+威灵顿三文鱼柳🍣+时令海鲜拼盘🦐龙虾即叫即焗非常新鲜,而且龙虾肉爽口弹牙仲有满满红色膏添丫,不错😌。时令海鲜拼盘多到估唔到🤩,包括蛏子蝗; 海虾; 鲍鱼; 大花甲; 自家制手打墨鱼丸; 自家制手打虾丸; 广岛蚝; 蟹棒等,啲新鲜质素真系冇得顶😍,款款都好高质鲜味十足,特别系鲍鱼唔单止大大只😝,肉质仲好幼嫩软腍,CP值高不错。火锅汤底:四川麻辣鸭血锅(BB辣) 🌶+日式豆乳海鲜锅🥛汤底有十种选择,款款都几吸引😍,今次叫咗一个鸳鸯锅。四川麻辣鸭血锅,辣汤底充满麻辣油香,啖啖都辣辣麻麻超岩重口味人士的我😍~至于日式豆乳海鲜锅都好足料🥳,豆腐加上大大旧虾整到成个汤底都好清甜配上牛肉又系另一个一流选择吖😙,真系CP值几高。主菜: 美国安格斯牛肉拼盘🥩+时令蔬菜篮🥗+精选火锅配料🍲为食肉兽嘅我当然要去,当然咩牛都要食
地址: 旺角弥敦道678号华侨商业中心3楼
作为牛控天地当然系食打边炉放题,如果食间赶头赶命嘅话就一啲都唔尽兴啦🤪。难得揾到间无限时嘅放题🥩$318,当然系约埋大家一齐去大吃大喝一番~ 放题包头盘; 时令海鲜拼盘; 美国安格斯牛肉拼盘 & 配料任食🤩~~ 头盘:芝士焗波士顿龙虾🦞+威灵顿三文鱼柳🍣+时令海鲜拼盘🦐
龙虾即叫即焗非常新鲜,而且龙虾肉爽口弹牙仲有满满红色膏添丫,不错😌。时令海鲜拼盘多到估唔到🤩,包括蛏子蝗; 海虾; 鲍鱼; 大花甲; 自家制手打墨鱼丸; 自家制手打虾丸; 广岛蚝; 蟹棒等,啲新鲜质素真系冇得顶😍,款款都好高质鲜味十足,特别系鲍鱼唔单止大大只😝,肉质仲好幼嫩软腍,CP值高不错。 火锅汤底:四川麻辣鸭血锅(BB辣) 🌶+日式豆乳海鲜锅🥛
汤底有十种选择,款款都几吸引😍,今次叫咗一个鸳鸯锅。四川麻辣鸭血锅,辣汤底充满麻辣油香,啖啖都辣辣麻麻超岩重口味人士的我😍~至于日式豆乳海鲜锅都好足料🥳,豆腐加上大大旧虾整到成个汤底都好清甜配上牛肉又系另一个一流选择吖😙,真系CP值几高。 主菜: 美国安格斯牛肉拼盘🥩+时令蔬菜篮🥗+精选 火锅配料🍲
为食肉兽嘅我当然要去,当然咩牛都要食下啦😏。真系有好多好好食嘅牛肉,有牛切手小排; 牛肩胛; 封门柳; 牛柳键只需灼数秒,肉质感软腍,而且口感好好😚,肉味浓郁🤪。如果你觉得净烧牛好似有点单调?不怕不怕,因为佢仲有QR Code落单,包食到西班牙黑豚肉; 手打丸类; 特色饺类; 蔬菜; 面食之类比大家选择🤪~ #nicefoodie旺角
—--------------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #hk #香港 #香港美食 #美食 #旺角美食 #打卡 #旺角 #香港口味 #隐世美食 #隐世小店 #半价优惠 #人气餐厅 #人气美食 #香港好去处 #打边炉 #放题