2017-08-25 1015 浏览
有朋友入左院,去探佢的时候经过里到,见到只鸡仔几得意,就决定探完病之后几个朋友一齐去试下。平日晚,重要七点半左右,竟然都满晒坐,要等位啰😲于是侍应问我地四个肯唔肯坐吧位(即系高脚椅),肯的话就马上有位。四个饿到上心口,当然无问题啦👌🏻👌🏻👌🏻内部装修好有心思,用上卡通的🐔🐽做墙纸点菜纸一人张,好方便👍🏻而且全部都系套餐组合,价钱十分经济。最贵的套餐都唔过$62,除非你再加小食啦,重之埋单一个人一百蚊有找🤑黑醋猪软骨,附送溏心蛋半只🐣猪软骨香甜松软,啲软骨连我里个无牙婆都咬得开。跟饭的肉燥可选辣同唔辣,里个系唔辣的,咸度适中,内里重有少少肥猪肉,送饭一流🍛不过饭量对男生来说有点少跟餐加$5要左珍珠奶茶🍹一般台式食店所饮到的味道,正正常常,无特别朋友的辣肉燥饭配盐酥鸡扒鸡扒炸得非常好,唔油唔肥,啲皮又薄又脆,食埋落肚都无咩罪恶感🙊肉燥里件事都系辣的好差啲唔认得,三色调味粉,自己配搭。我挺喜欢山椒粉,麻麻辣辣,好得意😋当然,大部分人都系用海苔的,我明。紫菜饭感觉朋友跟餐唔洗加钱有蜂蜜红茶,即饮冲剂,无惊喜朋友贪得意叫的-九层塔烤鸡杂菜锅望落好清淡,朋友话蔬菜份量算多,有红萝卜/豆角/脆玉瓜/

四个饿到上心口,当然无问题啦👌🏻👌🏻👌🏻
内部装修好有心思,用上卡通的🐔🐽做墙纸

点菜纸一人张,好方便👍🏻

黑醋猪软骨,附送溏心蛋半只🐣
不过饭量对男生来说有点少

跟餐加$5要左珍珠奶茶🍹
一般台式食店所饮到的味道,正正常常,无特别

朋友的辣肉燥饭配盐酥鸡扒
肉燥里件事都系辣的好

差啲唔认得,三色调味粉,自己配搭。
我挺喜欢山椒粉,麻麻辣辣,好得意😋
当然,大部分人都系用海苔的,我明。紫菜饭感觉

朋友跟餐唔洗加钱有蜂蜜红茶,即饮冲剂,无惊喜

朋友贪得意叫的-九层塔烤鸡杂菜锅
望落好清淡,朋友话蔬菜份量算多,有红萝卜/豆角/脆玉瓜/同太过大量的洋葱🙈
我饮左啖,有少少味精,不过里个价钱,好合理喔

人多当我要咩都试下,加多$20 要左七味烧鱼饼。
味道:就是普通的鱼饼啰,上面加少少七味粉去烧,热食的时候就系街边串烧感觉,冷左就系鱼饼一块啰😔
个人不太建议加点

提外话,餐厅上菜速度超级不一致,四个人同时落单,第四份餐点系第一份餐点食完先出现,这一点需要改善下
2017-07-28
  • 盐酥鸡扒