2024-01-14
依家坐喺呢一家九龙城嘅日式食堂,感觉真系几warm呀!不过,话时话,不如我哋一齐嚟睇下今晚这个Omakase到底几「掂」!首先,香芒牛油果虾沙律上场!个牛油果嘟嘟滑,夹埋成熟香甜嘅芒果同爽口虾仁,一啖落肚九嘈好味,真系开胃到不得了!😍而家系寿司环节,先有一系列嘅刺身:厚切嘅三文鱼腩、油满满嘅油甘鱼同香脆拍得哗啦哗啦嘅八爪鱼,真系色香味俱全,每款海鲜都保持住佢嘅鲜甜本色,一啖入口就知海中泳过来嘅!🍣特别惊喜嘅,要数𠮶盘象拔蚌三吃,口感分别几有层次,好玩过过山车!末了,龙虾⚡靓得出晒水,蟹籽跳呀跳,真系叫人心情都好起来。唔止咁,仲有松露鸡球同西京渍鱼定食嚟填饱肚,鸡球外脆内嫩,西京渍鱼嘅味道恰到好处,非常吸引!最后,红豆高雪糕结尾,甜而不腻,完美画上句号。整整一晚,食物质素坚挺,服务贴心,下次仲要再嚟呀!👍🤤