2024-02-02
哎呀,今日嘅饮食冒险带我去咗一家餐厅,真系过瘾得滞👍!一入到去,就即刻点咗几样我觉得顶级吸引嘅菜式。首先,我哋试咗个百花酿蟹钳,外皮煎到金黄酥脆,啖啖蟹肉,咬落去鲜甜多汁,真系得意到爆炸💥!再嚟就系花胶煲螺头汤,汤头浓郁得嚟唔腻口,花胶跟螺头煲得刚刚好,入口即溶,每一啖都充满咗海鲜嘅鲜味同黄金比例嘅胶质,饮落暖笠笠,特别满足嘅感觉。话说返嚟,西兰花炒花枝片嘅爽口程度就真系一绝,花枝打得啱啱好,丝毫唔老,配埋𠮶阵脆脆嘅西兰花,真系一个字 - 醒胃🌟!最后讲下我们嘅主角,长脚蟹!只蟹肉质弹牙,鲜味十足,每一啖都食得到嘅天然海鲜甜,就算麻烦一啲都绝对值得嘅!整体嘅饮食体验真系一流,今次黎到嘅食物质素非常高,环境服务嘢真心唔错,只系希望下次服务可以再快啲,等待时间短啲就完美!要我讲,绝对系一间值得推介嘅餐厅!🍽️