2024-01-29 1155 浏览
呢个下午,我嘅胃得到咗一场小治疗,绝对系一次满满嘅幸福美食之旅🍴。首先,呢个Plain bagel,真系一啖下去,外皮嘅酥脆同内里嘅柔软形成咗美妙嘅对比,简直系口感嘅极致。要讲起Canele,就更加系一场味觉嘉年华啦,外层焦糖香脆得嚟唔腻口,入面又软滑得黎带畀你云呢拿同朱古力嘅甜蜜撞击,相信我,咬一口你嘅世界会即刻静止。讲到苹果酥饼,𠮶层酥皮又系童话故事入面嘅王子,殿堂级水准。每一咬都令人忍唔住继续执返第二口,馅料嘅天然清新,啖啖都系自然嘅果香,几乎令我错觉自己喺一个苹果园之中。呢间店嘅环境同气氛都简朴舒适,彷佛令米芝莲都要停系巷外。食物质素同店里嘅质朴精神一脉相承,无论系糕点定系贝果,每样都系有质感,有故事。下次你行过大坑,千祈唔好错过呢间藏宝盒😉!