2023-12-21
走进这家店,周围都充斥著香喷喷嘅诱惑🤤。首先我点了一份盐酥鸡粒,啱啱好嘅盐味扑鼻而来,酥脆嘅外皮一啖一啖真系爽口得嚟唔油腻,啖啖肉感,真系食得出主厨嘅用心。而榛子格仔饼,咬落去外边松脆,里边嘅榛子甜度适中,啖啖都系幸福嘅味道。唔止外酥内软,每一啖都好似在口腔里面跳舞一样。热辣辣嘅黑糖小芋圆鲜奶,一入口就系另一番滋味。黑糖香浓滑顺,与芋圆嘅弹牙口感相得益彰,真系暖笠笠喷射哂幸福嘅感觉。然后系𠮶杯小芋圆奶茶,奶香茶香嘅绝妙组合,芋圆一样保持住咗弹性同Q感,真系一饮而尽证明佢嘅魅力无法挡。整体嚟讲,这家店嘅菜式简单但味道却富有层次,每一啝都让人回味无穷,食物新鲜,制作用心,俾人一种温馨又满意嘅感觉。再加上,用咗啲港式嘅形容词,例如「好正」、「烟烟韧韧」,去描述这些美食,加强咗我对呢啲食物嘅亲切感,令我更加享受系这家店嘅每一次品尝。👍🥳🥤