餐厅: 囍八方 (差館上街)
资讯:

2024-01-25 974 浏览
今次我去咗间同饺子有段不解之缘嘅店,期待心情好似打开礼物盒咁,满满嘅期待!首先登场嘅系鲜鱼汤韭菜鲜猪肉饺,真系饺中霸王,一啖咬落去,猪肉滋味爆棚,韭菜嘅清香味打圈圈,汤底同样唔示弱,鲜而不腻,带点微妙的甘香。换转个角度嚟个鱼蛋,讲真,四粒就算少少奢侈,不过每粒弹牙嘅口感,就连想起都仲觉得馋涎欲滴,滑溜溜嘅表面,一咬落去真系弹性十足。当然唔少得个自选三𩠌一面,粟米香菇猪肉饺中间透着自家风味,菜心水饺清新得嚟又涮口,个虾球更加晒唔使多讲,新鲜同爽口度简直系拍住上嚟嘅。捞面部分,XO酱香辣带劲,和融入鲜脆虾球就由你话事!最尾匙,一啖骨胶原鲜鱼汤嘅营养满分,鲜虾菠菜饺咬落瞬间,虾子嘅鲜味同菠菜嘅鲜甜糅合得刚刚好,而杯装茶饮为呢顿飨宴画上完美句号,滋味满分!总结成句嘅话,就系呢度食物真系咁好食得滞,满载回忆走出门口,热辣辣嘅幸福感觉在心头散播。🍵🥟🍜