1K
香港近年开咗唔少新商场,蒲点多咗,而最得我哋欢心嘅,一定系AIRSIDE。AIRSIDE除咗方便之外,商场以唔少异国情调嘅餐厅作招徕,啱晒为食嘅我哋,其中BELLAVISTA就充满惊喜,为味蕾来一趟沉浸式体验。泰式牛肉沙律烧到半熟嘅牛肉,肉味香浓,肉质绵滑。微烘嘅面包粒,口感松脆,配上香醋拌过嘅沙律菜同鸡蛋,够晒开胃,系营养均衡嘅一个开胃菜。蚬肉扁条面以蚬包围住扁条面,摆盘超靓呀!蚬肉份量十足,弹牙又鲜甜,仲食到淡淡嘅橄榄油香味。其他嘅配菜仲有芫荽同蕃茄,令扁条面嘅味道香味十足,充满层次。鱼柳汉堡即叫即做嘅鱼柳汉堡,食得出餐厅嘅用心。鱼柳炸得非常香脆,外脆内嫩、酸酸甜甜嘅酱汁,令炸鱼柳更加滋味,减轻油腻感、配合拉丝嘅芝士真系视觉味觉都同时得到满足。

泰式牛肉沙律

蚬肉扁条面