啱啱去咗呢间居酒屋,搞掂咗我晚餐。先讲讲剁椒蒸泥鱼,真系好够哂惊喜🌟。佢哋个泥鱼肉质鲜美嫩滑,加埋啲剁椒嘅咸香带劲,啖啖正!仲有𠮶缕缕嘅辣味,好似在口腔入边起舞咁,刺激过山车。再来个辣汁青口,啲青口又鲜又大只,佢哋𠮶辣汁,麻辣又带少少甜,层次分明,每嗌都要话声「正」!转转口味,食𠮶碟清炒菜心。菜心炒得啱啱好,清甜入味,仲带点脆口嘅感觉,解解腻正㖞!😋瞓莲白灼虾,就系扎扎实实嘅爽口。啲虾仔新鲜,啖啖弹牙。尤其配住𠮶特制酱油,真系好味得滞,仲要充满海鲜嘅鲜美,让人回味无穷。最后大结局,来个蟹粉豆腐。𠮶豆腐滑唔溜丢,蚊豆腐嘅细嫩加上蟹粉嘅鲜香,完美结合,简直系丝滑嘅代名词。每一啖落肚,感觉好似云里雾里,飘飘欲仙咁。🧘‍♂️总括来讲,今次嘅食历阵,实在系过瘾!下次有机会,一定仲要黎挑战下其他菜式啦!