2024-01-10 303 浏览
喜欢食辣嘅朋友,又想有啲新鲜感?我今日去咗一间厨十三,真系有啲惊喜添!第一样就嚟份上上签,串串嘅mix,各种配料都麻麻哋、过瘾极啦!椰菜花味儿鲜又爽口,鹌鹑蛋同凤爪又味够,仲烟韧得嚟不失嫩滑,哗,真系一试难忘!然后,来个「正经的鸡被撕」,喂,鸡肉又滑又嫩,配嘅香辣酱汁微微一辣,一啖一个满足,真系食指大动!最后,当然少不了老坛酸菜鱼啦!鱼片滑溜溜,清爽得嚟又汤底酸酸辣辣,够晒kick味,𠮶麻香同酸菜嘅完美结合,真系令人一边叹冇得飞,一边又觉得好似飞到咗四川旅行嘅感觉!加上嘅豆腐满足包裹哂汤汁,一啖口都系幸福感爆棚!?总结,厨十三呢个嘅餐厅,真系行过铜锣湾唔可以错过,真正川味,正宗食得嚟又唔会觉得系标准化𠮶种,每一道菜都有佢嘅个性,够哂地道既川菜。下次,我仲会再嚟挑战下其他菜式,睇下有冇新惊喜!🔥🐟👍