走入这家食店,环境写意,一股亲民气息扑面而来。瞓身入去,服务员笑容可掬,准备开始我嘅美食之旅。首先,我叫咗碗滋味翻滚嘅鸡丝汤,真系得意,汤头清甜,鸡丝滑过龙凤滑,好有层次。跟住,点咗它家招牌烧鹅。啱哂我口味,皮脆肉嫩,𠮶个脂香,咬落去,「卡哒卡哒」刚刚好,唔会过分肥腻,仲带有少少炭香,啖啖肉,几满足。配埋一碟菜心,清脆新鲜,佢嘅油盐控制做得咁啱嘅,真系食得出师傅手势。当然,唔少得试吓甜品。豆腐花啫喱嘅口感顺滑得嚟,入口即溶,甜度刚好唔腻。整体嚟讲,这家店啲食物做得好有家乡味,唔使太多花巧,简简单单就攞到我心头好。每一道菜都用心烹调,食物嘅味道会唱,令人心情都跟住好起嚟。你下次路过呢度,记得切唔好错过,嚟一试,真系物超所值,好食到舍唔得𠱁碟!🍽️😋👍