2024-01-12
走进这家重庆火锅店,肚子饿到轰轰叫,已经闻到一阵阵香气扑鼻而来啦!首先点咗个鸳鸯锅,啱晒想辣又想清淡嘅心情😍。汤底一边麻辣得哂,辣得嚟又唔会盖过食材原味,啖啖都话得上刺激!嗌咗只大骨汤,汤头浓郁得嚟又滋味,简直饮到停唔到口噃!娃娃菜同唐生菜一入锅,吸咗满满嘅汤汁后口感既爽脆又鲜甜,真喺正到爆!🌱竹笙嘅弹牙同埋水饺嘅鲜美,不得了,每口都有层次;韭菜肉汁充足,丰富口感到爆炸。桂花蚌同手打四宝丸一样,足料又弹牙,嗱嗱声咬落去,好过瘾!🤤牛肉切片细腻,火候啱啱好,就算系辣嗌嚟,照食得舒服。而个毛肚,薄切得好艺术,涮几下就能完美入口,仲要爽口到唔信!稻庭乌冬就算系夹埋汤汁食,𠮶口感绝对系斋嘢,啖啖弹性!🍜啱啱好嘅结尾就点埋杯水仙乌龙柠檬茶,花香跟埋柠檬酸甜夹击,好正!总括,呢个地方就正到无得输,件件食物都精选,大满足晒我呢个爱食之人嘅胃!下次一定再黎,好想再尝下其他菜式,真系话晒都几正宗添!👍🏻🔥🥘