2020-02-03
疫情蔓延,Yo 已尽量减少出街,一来节省口罩😷,同时亦为减少城市流动出一分力🧎♂️。而今日Yo & Jo 因事外出,就找个地方Hea一会,一齐吹水闹吓个无能政府。我们都系第一次到访呢间餐厅,喺朗豪坊附近,地理方便,系自己google 就揾到嘅地方。介绍返食物先:😄日式鳗鱼炒乌冬🍲:其实称不上惊艳之作、一般嘅乌冬弹牙欠奉、以鳗鱼碎加入味淋及鳗鱼汁快炒。值得一赞系味道适中,浓淡控制得好好,是一碟用平凡食材煮出美味之作。🚩整体:3/5忌廉芝士🧀磨菇酿鸡翼芝香味重嘅酿鸡翼,炸出来香口热辣辣,没有Over-Cook,没有干争争,是道不错嘅小食。🚩整体:4/5柠檬柚子🍊柳橙疏乎厘饭后甜品是少不免吧😝,餐厅有两款口味疏乎厘:原味或柚子味,制作时间大约15分钟,三件层层叠、热辣辣嘅疏乎厘就出现,酸微微嘅柚子酱有惊喜,入面有爆珠,增加口感,深得Yo嘅欢心,如果疏乎厘能再松软就更好了。🚩整体:3.5/5四季春🍂芝士奶盖整体来说不算是一杯吸引嘅饮品,奶盖偏咸,完全盖过四季春茶味,最后入口就系一杯咸味奶茶。🚩整体:2/5紫薯脏脏鲜奶🥛起初以为会好甜,其实味道适中,仲有紫薯粒增加口感,系一杯又饮得又影得嘅推介品
介绍返食物先:😄
🚩整体:3.5/5
四季春🍂芝士奶盖
🚩整体:2/5
紫薯脏脏鲜奶🥛
起初以为会好甜,其实味道适中,仲有紫薯粒增加口感,系一杯又饮得又影得嘅推介品。
🚩整体:4.5/5
至于环境方便,系一个好舒服嘅地方,又有打卡位,Yo & Jo 都觉得唔错。(下午茶时间比较空闲,我哋见到有店员主动用消毒液抺Menu,值得一赞)
茶。聊 TEARAPY
1/F, 189 Portland Street, Mong Kok
旺角砵兰街189号一楼
电话:2989-1708