2023-12-19
深圳人气烤鱼店‘探鱼'已经登陆香港新城市啦❣️店铺占地大约1500呎 当日午市时间已经座无虚席 价钱亦唔会过贵 贴近香港市价 怪不得吸引咁多人过去试吓啦🤣我都唔汁输 lunchtime即时去睇下有无深圳风味先😋💓金银蒜香味烤鱼 凌波鱼 $298有七款口味 有辣有唔辣🌶️仲有三款鱼类选择我哋唔食得辣就拣咗呢个金银蒜香味凌波鱼🐟蒜香味道浓郁 面层仲要有巨量嘅香蒜同茄子🍆我哋叫咗宁波鱼 鱼肉滑嫩新鲜 完美锁住汤汁唔会有细骨 一拆起就成条骨🙈所以食落去啖啖肉 配埋饭食真系一流👍🏻👍🏻💓$6/位任食冰粉 💓五常米饭必必必必必定要加任食冰粉😍如果食完辣嘢食返冰粉 真系清爽解腻 有多达13款配料 首先舀冰粉、冰沙 再淋上桂花或者红糖浆 然后就可以拣自己钟意嘅配料🥰我就拣咗桃胶、酒酿丸子、山楂片同椰奶 食到最后食返碗真系好满足❣️💓易燃易爆小吃天团里面有椒盐金针菇、嘭嘭小酥肉、绝绝子爆汁炸鸡、脆脆山药片 即叫炸 上枱热辣辣 配埋泰式酸辣酱 香口惹味 个人最爱脆脆山药片 香脆无比 好似食紧薯片咁 食落唔会好油腻👍🏻
💓金银蒜香味烤鱼 凌波鱼 $298
有七款口味 有辣有唔辣🌶️仲有三款鱼类选择