2021-11-18
行过见呢间饺子店未试过,同埋见openrice个样都唔差,就想试下💚云耳椰菜汤饺 10只 $48汤饺+3转左肉碎汤,其实可以唔洗加,味精水,似公仔面汤底,肉碎几粒,饺子包得几实,啲馅算满🤍云耳椰菜煎饺5只配汤面 $43煎饺同上,啲馅包得好实,味道唔会太咸,肉多。但系汤面就失色,加$3转左鱼汤但系个汤非常淡,面质就似上海面,冇乜口感💚韭菜煎饺 10只 $50 本身想叫黑松露芝士,但要加$44非常唔抵,最后要左韭菜。个人几like呢款,韭菜同肉嘅比例都ok,煎得几靓,皮脆得黎又唔会太油,卖相完整🤍蜜糖焗鸡翼 $30估唔到鸡翼都可以系难食,同其他朋友一致觉得味道奇怪,食得出佢表面系搽蜂蜜而非蜜糖,调味唔得,亦都系冻嘅👎🏻💚和风酱拌秋葵 $20秋葵都几嫩,味道正常🤍麻辣猪肚丝 $30呢个系三个小食入面最好食嘅一款,麻辣汁惹味,猪肚食落爽口💚豆浆$6够大杯,甜度适中刚刚好🤍苹果雪梨茶$9唔知点解有阵酸梅汤嘅味😂同平时饮开果啲唔同,唔建议叫呢到都坐得舒服,亦都系自助电话落单。食饺子都ok,但就唔建议叫饺子以外嘅食品
💚云耳椰菜汤饺 10只 $48
🤍云耳椰菜煎饺5只配汤面 $43
💚韭菜煎饺 10只 $50
🤍蜜糖焗鸡翼 $30
💚和风酱拌秋葵 $20
秋葵都几嫩,味道正常
🤍麻辣猪肚丝 $30
呢个系三个小食入面最好食嘅一款,麻辣汁惹味,猪肚食落爽口
💚豆浆$6
够大杯,甜度适中刚刚好
🤍苹果雪梨茶$9
唔知点解有阵酸梅汤嘅味😂同平时饮开果啲唔同,唔建议叫