2016-06-21 960 浏览
去铜锣湾睇戏,谂住近近地系番翡翠明珠广场食饭啦,上次食左outback,咁就行个圈睇下有咩好食。行到呢间米比萨,门口带位(我觉得系经理多d)系咁sell我地入去食,见佢咁风趣,我地就试下啦。入到去睇到个餐牌,真系打左个突,点解平成咁。。。即然叫四样野都只系$268(未加一),我地2个人就叫左猪肋排、蕃茄汁海鲜烩饭、极大帆立贝米比萨、鸡肉凯萨沙律。猪肋排系4道菜中比较逊色嘅一款,猪肋排要好食,个人觉得食材品质要好,要有肉,肉质要嫩,煮完唔痴骨~但好少餐厅会做得到。呢份猪肋排的确无乜肉,但味道正常。蕃茄汁海鲜烩饭用料比我预期多,通常平嘅餐厅都系得一两粒急冻虾同蚬,再加只青口做装饰。但呢个饭啖啖都有海鲜,而且蕃茄汁都好开胃。帆立贝米比萨,每一块pizza都有一粒大嘅帆立贝,味道都ok,系比较和风口味。不过用米做pizza底真系好饱,就唔太适合我呢d少食饭嘅人。鸡肉凯萨沙律系4道菜中最好味嘅!同样地平价餐厅沙律通常都有d hea,但呢个沙律卖相不错!鸡肉肉质唔鞋,菜亦算新鲜,味道不错,亦系我地食得最多嘅一道菜~~叫4样野就有4杯饮品😅😅真系饮都饮唔晒。。整体黎讲,虽然价钱平,但系份量并唔少,而
入到去睇到个餐牌,真系打左个突,点解平成咁
鸡肉凯萨沙律系4道菜中最好味嘅

叫4样野就有4杯饮品😅😅真系饮都饮唔晒。。

整体黎讲,虽然价钱平,但系份量并唔少,而且用料亦无偷工减料。纵然味道一般,但性价比很高~~平平地都可以试下~~