2024-05-17 162 浏览
同老婆二人叫左两碗粉,分别系三鲜粉同鱼头粉。首先,等待时间偏长平均大概十五分钟以上(店舖其他客人已经食紧,应该只系做我地order),当然时间长好多时代表师傅每碗独立煮,所以无太大问题。但本人点左鱼头粉,最后老婆上左碗面食哂之后先上我个碗,速度上有待进步。食物方面,三鲜粉唔错,汤有肉味和同鲜味,猪杂不过不失。但猪血系无味果种,同猪肠太韧。鱼头粉非常失望,见到三鲜粉系做有猪肉鲜味,本身期待鱼头粉汤底会鲜甜,但上到黎汤底只食到普通清汤味道,毫无鱼鲜味,我估系鱼头分开煮再放入面中。鱼头份量正常有半个鱼头,无突别调味,普通。最后店舖系用较幼身既米线,本身我见佢每碗煮面质应该有保证,但两碗一样面质过腍,唔合格。价钱旺角黎讲都算ok,但可惜既系菜品有进步空间,我食完会谂点解店名叫鱼粉反而做唔好,明明三鲜粉既汤底系做得唔错,点解鱼头粉既汤底咁差,可惜。。。。。
同老婆二人叫左两碗粉,分别系三鲜粉同鱼头粉。

• 三鲜粉