2017-01-09 846 浏览
听闻猪扒米线好味,星期日中午时间去试,店舖面积很细,门口有几人排队,我们两位,约十分钟便有位,一张细圆枱会安排坐5人,一坐低,店员以超快手脚清理枱面,更表演「徒手执骨」(猪扒骨)!排队时已点餐,点了招牌炸猪扒酸辣米线$35,同套餐狗菜饺酸辣米线跟热饮$34,坐低5分钟左右就有得食。招牌炸猪扒,标明系手揼,唔用松肉粉,啱啱炸起,亦的确系出面香脆里面肉林,不过就冇咩味。而酸辣米线,好大碗,汤太多,食到有啲论尽,酸辣汤加左麻辣既「麻」味,完全把酸辣味盖过,而米线就弹牙滑口,至于狗菜饺就一般啦!埋单时就出现我最担心既场面,碗米线既汤好满,店员送餐时手指公插落碗汤度,即刻闪过徒手执骨既画面....oh my god都好彩系走先见到呢一幕,总括黎讲,先唔讲卫生,味道就真系好一般,唔值得encore, 至于卫生既野,可能有人觉得呢啲先系风味呢!