2020-10-19
周日晚约 6:30 喺铜锣湾揾嘢食,去某app 睇折头餐厅揾到呢间印度嘢,呢个时段有 7折。book 7点,我哋 6:45已经到咗,入到去成间餐厅吉嘅,铺咗白色枱布嘅餐厅尽入眼帘。水吧入面有个女人,楼面有另一个女人,判断唔到咩国籍。有个印度男人应该系老板。随便坐,坐咗系中间靠窗梳化位。叫咗 chicken masala 同 lamb korma, 2份 plain naan,老板问要唔要多个白饭,谂咗2秒,要喇。好快有脆饼奉上,仲有两细碟类似薄荷酱同果酱以供点用。chicken masala 比想像中有啲辣,但都好味。lamb korma 唔辣嘅,好味。整体份量适中。肉唔算特别少。好饱,饱到半夜呕咗啖胃酸上来。埋单(7折+原价加一) $206,细看之下有个 white basmati $38,白饭。唔怪得之问我要唔要加多个白饭。两份naan先系$38。不过折头之下系抵食嘅。整体服务几好,有水有纸巾,地方企理,就算个印度人都几好。用餐时听到两个女人用广东话倾偈,或者系香港大嘅南亚人。同印度老板就讲英文。
随便坐,坐咗系中间靠窗梳化位。
好快有脆饼奉上,仲有两细碟类似薄荷酱同果酱以供点用。
好饱,饱到半夜呕咗啖胃酸上来。
不过折头之下系抵食嘅。