2023-03-23
好耐无食过车仔面了!祟洁街喜喜车仔面质素唔错,想话去帮衬,但女友小熊话北帝街新开咗间车仔面想试吓,于是转场去北帝街.门口招牌叫何B,但员工制服同落单纸叫喜一,上网睇睇原来唔系新开张,话何B已结业,现时再开张,但如果啱啱顶嚟做又唔改店名就好奇怪! 究竟叫何B定喜一呀? 好混乱!落单纸上𩠌菜选择尚算多,连淮山面都有提供.𩠌菜点咗午餐肉,鱼皮鲛,牛栢叶,生炸猪扒,生菜,萝白,冬菇,瑞士汁鸡中翼,猪大肥,咖哩鱿鱼,当然要多葱啦!重点有....1, 汤底清甜,唔系D普普通通清鸡汤,相信汤底心机不少.2, 午餐肉太细件啦....其实.... 每款𩠌都偏少....3, 猪大肠系最出色,入味又够冧.4, 我点冻菜密,味道太淡,要求加甜,侍应同老板都好乐意加甜,服务态度良好! 唔似得一家茶室,要求佢地加沙爹汁都俾说话我听! 仲要沙爹牛得果两旧牛肉! 偷工减料过份!5, 最后系价钱,同小熊帮衬开喜喜,两个人都系约百二百三蚊,但今次埋单成157蚊! 隔离枱一家四口好似系老板D朋友,老板话新开张一星期,朋友专程落去新开张嘅店舖帮衬支持吓,四个大人埋单只系140蚊咋! 我同小熊两个人埋单仲贵过佢地四个大人呀!小
落单纸上𩠌菜选择尚算多,连淮山面都有提供.
重点有....
1, 汤底清甜,唔系D普普通通清鸡汤,相信汤底心机不少.
2, 午餐肉太细件啦....
其实.... 每款𩠌都偏少....
3, 猪大肠系最出色,入味又够冧.
小熊你食穷我喇!