2018-05-30 176 浏览
难得见中环有呢种车仔面式亚洲粉面店,味道唔错,份量又足,本来想将佢纳入食堂之一。但佢地店员既服务水平真系有待改善,想排队唔问佢唔识得俾飞,有客走又唔识执枱俾人坐,要自己去问佢系咪有位可以坐,上菜慢等等,呢啲都系小事。可以接受。但系今日同事食碟炒面,咬到好几粒好硬既金属/砂粒,咬到牙痛,初初怀疑系因为只碟生锈甩咗的coating 出黎,(虽然系新舖,但在坐几个人只碟都有崩咗唔只一个位)第一次我同事好平和咁问侍应呢啲系乜,个侍应就话帮佢炒过,点知第二碟黎到(换咗碟)都仲系咬到,今次个同事直头咬崩埋只牙,唔敢再食,咁我地又再同侍应讲啦,叫佢不如去check 下系咪装食材只碟有甩coating。佢话唔好意思,唔知点解又中招,之后就冇其他回应,到我地埋单都当冇事发生过咁。最令人嬲既系我地行到个半open kitchen, 见到佢地放材料啲碟都系同我地食𠮶啲一样,我同我同事讲,「可能系𠮶啲碟」,之后佢地个厨师A就扮哂同厨司B讲,「可能系佢地頼得就頼姐」。我地冇讲啲咩就走咗。我觉得有你咁既态度,其实已经讲完,睇下佢地啲「加料」炒面要再咬崩几多只牙佢地先肯检讨。我地冇兴趣再番去试。