广福里有3间较旺嘅点心+面店,3间嘅门口都有点心/盅饭外卖,而且经常客似云来,今日终于试埋最后一间。Order嘅亦系云吞面,可以比较吓吖麻。但侍应话呢度嘅牛腩系清汤腩,所以冇得加腩汁。佢仲话呢度嘅汤已系鱼汤,所以已经够味。咁冇办法啦…虽然呢个唔系peak hour,但店员都好似好忙咁。每次有客嗌店员都会话要等等。等咗阵,面到喇。汤底相对带白,而且油份较多,但味道确系鲜甜,系未落辣油之前要饮多几啖。面质亦弹牙,唔知系咪因为汤底有油份嘅关系,夹面时觉得面好滑。至于云吞就一半虾一半肉,但每粒size唔系好平均,5粒里面有2粒零舍细。但整体嚟讲,食落就觉得少咗一种惹味同想食唔停嘅感觉。于是就决定嗌多碟烧卖去增加食嘅满足感。店员亦系话要等等…确实等咗阵,um…虽然烧卖都系大大粒,但唔算好好食。有一粒食落似一嚿较实嘅鸡肉咁,有啲失望。呢度其实唔系唔好食,可能系自己期望太高,所以有啲失望啫。
汤底鲜甜
尚算不错
但整体嚟讲,食落就觉得少咗一种惹味同想食唔停嘅感觉。
于是就决定嗌多碟烧卖去增加食嘅满足感。
店员亦系话要等等…
有点失望的烧卖
呢度其实唔系唔好食,可能系自己期望太高,所以有啲失望啫。
2011-12-12
汤底鲜甜