同旧同事食饭 佢话想试下中环苏豪呢间韩国野 或者一间食crepe嘅 我无所谓佢又唔想食下午茶嘅野当晚餐 所以就食韩国野星期三晚 去到7点几 仲未系好多人但啲枱就偏细同几逼夹再睇埋menu😱 都几贵 但愿食物质素系值个价因为我唔食黑松露𠮶个所以只嗌左正常肉脍肉质大家见到都系靓嘅 新鲜 无肉骚味可惜麻油落多左 调味亦偏甜 价钱都唔平 虾片得3块 真系唔知送到几多啖如果俾多几块虾片同调味方面做好啲会更好 个卡邦尼酱做得好好 估佢唔到啲芝士咸香够 用嘅烟肉都系厚身render左啲肥油出黎嘅好野 唔系一般超市等级年糕质地好特别 比较弹而唔系黏绵 无咁饱滞但份量真系好细 168蚊得10条年糕半份无骨炸鸡 几好食即叫即炸 出到黎劲热 最钟意个honey mustard 辣酱都唔差韩式炸鸡都系用呢只厚炸衣 食完个嘴都系有啲刮损 但味道真系唔错 鸡肉亦有湿度海胆饭 矜贵呀呢个 手掌心咁大碗饭收160 其实都系一个普通嘅饭 海胆系几鲜味嘅 但真系偏贵 而且又系调味失当 麻油落得太多 你话佢唔好食佢又唔系 但160一个饭嘅真系可以喺其他餐厅食得更好绿茶意式芝士饼呢个几好 应该要有嘅味都有 绿茶同芝士味都平衡
我无所谓佢又唔想食下午茶嘅野当晚餐

Carbonara  Rice  Cakes
个卡邦尼酱做得好好 估佢唔到
年糕质地好特别 比较弹而唔系黏绵 无咁饱滞
但份量真系好细 168蚊得10条年糕

Korean  Fried  Chicken  (half  size)
半份无骨炸鸡 几好食
即叫即炸 出到黎劲热
最钟意个honey mustard 辣酱都唔差

Sea  Urchin  Rice
海胆饭 矜贵呀呢个
手掌心咁大碗饭收160

Green  Tea  Tiramisu
绿茶意式芝士饼
呢个几好 应该要有嘅味都有 绿茶同芝士味都平衡 食得出用料唔差 质感好滑

最后埋单咁就400几per head
味道系唔差嘅 但真系份量好细