2021-02-07 3023 浏览
之前系旺角尚八食过,觉得108元放题好正加好抵,最近口痕想食番,但唔想出咁远,就试下荃湾呢间分店啦~入到去有个女侍应问我有没有订位同食咩价位餐,我话冇,食108餐,之后佢安排左座位比我,呢间分店既侍应比旺角分店侍应年轻。我坐低冇耐,佢帮我开左炉,好快已经上左精选头盘,速度值得一赞。旺角分店只调味碟系4格,呢度得2格,唔系咁方便,搅到我要2种酱料倒在一格,不能单独食一种酱料。开始烧了,送既和牛好食,青口烧完size冇变都系大大只,味道正常,另外个二片牛麻麻,牛舌有质感浓味,正,铁兜装住既2只生蚝有好浓既蚝味,够哂juicy。我一食哂碟上既食物,侍应劲快帮我收左碟,到我用apps落单点食物,大约几分钟就比到食物我,上菜速度好快,我点了蟹籽沙律,胡麻豆腐,炸芝士同二件炸蚝,蟹籽沙律好大碗,可能太多沙律菜,我麻麻地,多d蟹籽同沙律酱,少d沙律菜会好d,炸芝士ok,炸蚝好味,咬落有好浓蚝味另外我上次系旺角分店,因为唔知手羽先系鸡翼所以冇叫,我首先叫左一件盐烧手羽先试下味,点知原来真系好味丫,我就叫埋另外个2只味,盐烧都叫多几旧,另外仲点左几只鸡肉,味道都好味,D鸡肉够滑。点了岩烧青柠猪拖罗同柚子
,铁兜装住既2只生蚝有好浓既蚝味,够哂juicy。

另外我上次系旺角分店,因为唔知手羽先系鸡翼所以冇叫,我首先叫左一件盐烧手羽先试下味,点知原来真系好味丫,我就叫埋另外个2只味,盐烧都叫多几旧,另外仲点左几只鸡肉,味道都好味,D鸡肉够滑。点了岩烧青柠猪拖罗同柚子角切依达赤豚,头个只系猪颈肉黎,劲好味,我encore左一round。蚬肉味噌汤正常~
蟹籽沙律,一口芝士,吉列蚝,胡麻豆腐
盐烧手羽先,岩盐青柠烧手羽先,香草鸡腿肉,岩盐青柠鸡腿肉,柚子胡椒鸡腿肉,岩盐青柠猪拖罗,精选牛肠,柚子角切依达赤豚,蚬肉味噌汤
encore 岩盐青柠猪拖罗,盐烧手羽先
题外话/补充资料: 现在失业丫,等我揾到工再黎帮衬过 =]
2021-02-05
蟹籽沙律,一口芝士,吉列蚝,胡麻豆腐