2013-12-16
是日主角系沙田市中心那个圣诞灯饰装饰, 急急的去朝拜后当然要医下肚仔啦我跟男朋友都好少会黎沙田, 都唔知有咩好食.睇到7楼好多食肆,原先都打算系个度随便选一间, 左拣又拣都无心水,又上一上伟大既OR看看有没有推介,看到有甚少有的台湾菜,二话不说跑到连城去.看看MENU, 选择颇多. 由侍应带我地入座.可能系火车话上盖, 不停有震既感觉. 除始之外其他都还好.我看见有些人投诉想转位, 基本上侍应都会安排. 服务不错真系想食既野有好多. 牛肉面, 盐酥鸡扒, 花枝片, 椒盐豆腐, 小吃....很多就连牛肉面都有很多款, 有平有贵,我地选左半筋半肉粗面. 粗面就系似刀削面, 挂汤能力高, 不错.但我觉得汤底偏咸了一点, 需要加一点辣中和一下, 肉比筋少很多. 我个人比较喜欢程班长的牛肉面然后我地再叫了盐酥鸡扒饭, 饭很多看起来是台湾米,细细粒圆圆的,鸡扒也蛮大件.切来有4大件外脆内软(热), 鸡扒上洒了胡椒盐, 很好吃而且炸粉不会过多, 而且鸡扒的肉还蛮厚的~ 虽然配饭没有其他医料, 但真的很好吃小吃我地叫左牛肚粉皮,好少见. 呢个小吃系辣架.加左辣酱搞拌, 牛肚好淋, 粉皮爽口,辣医既辣
我跟男朋友都好少会黎沙田, 都唔知有咩好食.
看到有甚少有的台湾菜,二话不说跑到连城去.
看看MENU, 选择颇多. 由侍应带我地入座.
可能系火车话上盖, 不停有震既感觉. 除始之外其他都还好.
我看见有些人投诉想转位, 基本上侍应都会安排. 服务不错
就连牛肉面都有很多款, 有平有贵,
外脆内软(热), 鸡扒上洒了胡椒盐, 很好吃
小吃我地叫左牛肚粉皮,好少见. 呢个小吃系辣架.
加左辣酱搞拌, 牛肚好淋, 粉皮爽口,辣医既辣会慢慢出来. 好过瘾
最后,如果叫饭或者面都可以用优惠价叫一杯是日特饮, 有4款选择
我地叫左最基本既珍珠奶茶, 都OK既.不过男朋友觉得过甜
整体我觉得是可以翻吃的! 价钱又不太贵
P.S 此店钻石山都有分店.