2006-06-24
晚上与一位友人一齐到呢间咖哩做主题既餐厅食野,叫左两个饭:吉列汉堡咖哩饭吉列海鲜咖哩饭等紧饭黎既时候发现d 刀叉好重,食得耐d 既话就一定手都软埋...之后等了不久两个饭就来了,都算快手。对个饭既第一个的感觉是:好多汁㖞!不过d 薯仔同萝卜好似少左d。食落个咖哩既味道不错,甜而少辣,是日本口味的咖哩,配埋个饭就一流~~对于我同友人这类不嗜辣的食客就最好不过,不过咖哩的香味略为不足,离远左少少都闻唔到。吉列汉堡并不是用普通的汉堡扒来炸,而系用一块厚约2cm 的肉饼,饼内混有少量的黑椒(好似系),都几惹味,几饱肚。吉列海鲜的炸虾几好味,其他既料(鱼柳、带子、墨圈)都ok 啦。服务都不错,我地食完都坐左一段时间先走,waiter 都冇赶住收野埋单。顺带一提,果度既儿童餐个样几得意,同埋唔一定系小朋友先叫得(我地隔离枱的非儿童都有叫),有机会可以一试。
吉列汉堡咖哩饭
吉列海鲜咖哩饭