餐厅: 金記冰室 (康怡廣場北座)
资讯:

2018-12-16 94 浏览
今日同仔去太古学野。一出地铁见到哩间金记冰室就入左去食个 early dinner. 首先叫左个儿童餐比阿仔,同埋叫左个杂扒铁板餐比自己。阿仔个儿童餐都几丰富,有肉酱意粉,炸鸡翼,烟肉肠仔一件,炸薯仔三件,牛油粟米,橙汁一杯,朱古力棉花糖数粒。 哩个儿童餐d野都几arm阿仔口味,佢全部食晒仲话好好味咁话,叫我下次再带佢来食。我自己个杂扒餐都几大份,有洋葱/黑椒/蒜容汁等可以选择。因为怕太heavy我叫左薯菜走薯仔😂。个经理都几好人话比西兰花我👍。牛扒几好味,有牛味而且咬落去口感唔错几淋身,而且都好大件有成个手掌甘大件。鸡扒肉质嫩滑,鸡扒皮劲香脆我最钟意。猪扒都唔错,唔会煎得过火,肉质唔un,味道刚好。除左猪牛鸡扒还有肠仔同埋烟肉个一件。 餐茶我就叫左姜柠乐。佢地系用姜丝同可乐一起煲(唔系姜片),抵赞!埋单一百四十蚊左右,食得饱饱,又美味,大满足!

首先叫左个儿童餐比阿仔,同埋叫左个杂扒铁板餐比自己。

埋单一百四十蚊左右,食得饱饱,又美味,大满足!

• 杂扒铁板餐
  • 儿童餐