2023-09-05 894 浏览
学完整饼已经成6点几,于是就系附近揾嘢食。成条街呢间算系多人,于是入去医下个肚仔。楼面应该全部系泰国人,所以感觉很正宗啊!叫咗泰式牛肉船面、香叶辣椒抄猪肉河粉、烧猪肉串、芒果沙冰。- 泰式牛肉船面的汤,浓度只是一般,缺少一点厚厚味道。份量一般,大食型人仕应该唔够。牛肉唔算好鞋,配料亦算足够。总体是不错的!- 香叶辣椒抄猪肉河粉,个人应为系几好味。河粉系濶条型个种,但不是很厚,而每片河粉亦有挂汁。份量都系一般,真的紧紧够一人。猪肉粒及配料相当多,反而河粉就比较少,当食到最尾系好多豆及配料。- 烧猪肉串,烧得好香。每一片猪肉都算大件,每串有四大件,一礏就有四串。个人应为比较偏甜,但可能泰国人处理,泰国人都食嘢比较偏甜,但印象中好像没有食到烧烤的香味。酱汁好好味,不会太咸,而辣度又刚刚好。- 芒果沙冰,有芒果味,不会死甜及假芒果品道,份量亦算大杯。好似最抵系呢样
楼面应该全部系泰国人,所以感觉很正宗啊!
叫咗泰式牛肉船面、香叶辣椒抄猪肉河粉、烧猪肉串、芒果沙冰。
- 香叶辣椒抄猪肉河粉
烧猪肉串