2019-05-05 53 浏览
其实都食咗养心殿好多次,贪佢九点半后入座全单有七折,真系平好多,所以每逢星期五六谂唔到食乜都会去食佢。食开宁神养心锅拼麻辣锅,麻辣锅会送鸭血同几旧冻豆腐,鸭血爽口,会吸收麻辣汤底嘅味道,好啱钟意食辣嘅朋友。但唔知点解今次宁神养心㖞嘅汤底好咸,可能厨师重手左😥但平时系OK嘅另外叫咗年糕、宽条粉、冻豆腐、霜降肉眼肥牛、莴笋、手打墨鱼丸同秋葵,叫咗唔多嘢食,但我觉得两个人食份量啱啱好,因为养生锅入面有¼只鸡,为咗唔好浪费,有时我都会食埋佢,所以啱啱好够饱。最钟意就系将宽条粉同冻豆腐摆落麻辣锅入边,佢会吸收晒啲麻辣汤底,好正,打边炉落秋葵应该唔多人食,但我又觉得几好食,烚左之后佢会冇咗啲滑潺潺嘅口感,唔错,大家可以一试。

2019-05-04
  • 宽粉条