2012-04-26 76 浏览
女朋友本身极钟意食雪糕,咁岩又系团购网见到依到既coupon,二话不说就买黎试下。我地用左$15买左$30 coupon,由于两个人share食,所以最后决定加多$15要Jumbo size,有210g又有3种味可以试。所以其实整体黎讲我地系用$30买$45既雪糕,平左$15已算不错去食之前,特登上黎openrice睇下评语,抄低左想食同评语好既味道。点知去到时,发现网上提既大部份味都无,当中仲有十分多空箱(共有10个箱系空的)。女朋友当然十分失望,我地又唔系一开店既时候去,而且当时已经系下午,我唔期望一间已经开左几个钟既雪糕店,竟然系有咁多味系无的,要扣分讲番重点:雪糕。由于系Jumbo size,所以可以叫3种味,我地要左鲜牛奶,特浓朱古力同焦糖咖啡。有一点值得提提的,3种味既份量十分不平均,虽然雪糕系好难去计份量,不过相差真系太远,焦糖咖啡食左几下就已经无哂了每只味道都讲下喇鲜牛奶:牛奶味十分香同滑,而且不会太甜,唔错!特浓朱古力:个人最钟意依个,朱古力味十分重。不过对于唔太钟意甜的人食,可能会觉得太甜,而我就觉得ok,食完会继续想食。焦糖咖啡:三个中比较失色既一个。咖啡味不重,
Milkissimo
门面十分吸引
足足有10个空箱。很多味道都没有

每只味道都讲下喇

鲜牛奶:牛奶味十分香同滑,而且不会太甜,唔错!
特浓朱古力:个人最钟意依个
焦糖咖啡:三个中比较失色既一个
。咖啡味不重,其实可以讲系不足。我已经系食朱古力之前去试,但都仲系觉得唔够味。另外,焦糖更系完全消失左,失望。所以我唔推荐大家试依个,宁愿试下其他味道更好。
Jumbo size
整体上,雪糕系十分不错的,系依家香港四周都系乳酪雪糕既时候,得闲可以有个地方食下日式雪糕系唔错既选择,更可以保持新鲜感。不过我期望佢下次可以系味道选择上准备得更好,起码唔好有3份1既箱系空的。I will be back

2012-04-19
用餐优惠