2022-09-05 12 浏览
之前一直想试呢间台湾菜,但因为知道佢系立食同外卖为主,所以一直都未有时机去食,今次咁岩去住附近既朋友屋企玩,可以过去买外卖试下啦~铺头行简约风,木系为主,地方虽然唔大,但都唔会俾人一种好压迫既感觉,食物方面选择都多同价钱合理,餐具可按自己需要去拎~台式虾卷便当好有浓郁既虾味,入面有类似马蹄既食物好爽口,令到个口感唔会好实,有啲爽口既感觉令口感无咁单一~便当仲有不同配菜,包括粟米、粉丝、鲁肉、卤蛋同椰菜,有蔬菜食可以平衡下👍🏻粉丝系有啲辣,味道同配菜都好丰富~鸡腿便当鸡腿份量好大只,肉质嫩,个皮炸得松脆,食落都香口同惹味👍🏻肉松蛋饼蛋饼可以自行选择配料,我地简左肉松,都好足料,酱汁甜甜地味道好夹,块皮比较厚实酥炸花枝丸热辣辣又弹牙😛蜂蜜柠檬芦荟、阿嬷QQ果鲜奶茶饮品高质😛奶茶入口系好顺滑,同埋q果好爽口~而且用胶樽装起野饮可以慢慢品尝👍🏻

台式虾卷便当

鸡腿便当
鸡腿份量好大只,肉质嫩,个皮炸得松脆,食落都香口同惹味👍🏻

肉松蛋饼

酥炸花枝丸
热辣辣又弹牙😛

蜂蜜柠檬芦荟、阿嬷QQ果鲜奶茶