2020-03-19 178 浏览
这日老公在附近工作,我地相约在放工后到铜锣湾拍拖行一阵😊 最近常在家晚饭,好少出街食嘢。难得出去就时我好想食下茶餐厅常餐🤣 我哋最后选咗依度食。记得之前帮衬过观塘的店,水准唔错。餐牌选择好多。今次我哋主要叫咗两个餐,同埋加咗一份小食。鸡翼好好味,咸咸甜甜,好入味。一向好钟意食脆猪,外脆内软有牛油香,正!炒蛋也很滑,呢个常餐令我好满足!餐汤罗宋汤味道也很好,酸酸地辣辣地,味道好浓郁,茶餐厅来讲这个餐汤好高质素。苦瓜加脆鸡这个配搭第一次尝试,份量十足。苦瓜炒得好好味。另外我哋都散叫个潜艇。我哋估左好耐咩叫潜艇,哈哈!原来系软软地的嘅茶餐厅热狗包。奶茶味道非常好,我喜欢加黄糖,也喜欢饮完之后回甘的茶香华田也ok。食得饱饱!价钱都好合理。另外,因应疫情,顾客要量体温后入店,都令到我哋食得安心。呢间茶餐厅的确质素有保证!我见到佢哋嘅下午茶餐好抵,下次下午茶时段再试吓先
这日老公在附近工作,我地相约在放工后到铜锣湾拍拖行一阵😊

餐牌选择好多。

今次我哋主要叫咗两个餐,同埋加咗一份小食。
常餐  瑞士鸡翼捞面

鸡翼好好味,咸咸甜甜,好入味。
常餐  炒蛋脆猪

罗宋汤

凉瓜脆鸡饭

苦瓜加脆鸡这个配搭第一次尝试,份量十足。苦瓜炒得好好味。
咸牛肉炒蛋潜艇

热奶茶

奶茶味道非常好,我喜欢加黄糖,也喜欢饮完之后回甘的茶香
热阿华田

华田也ok。

食得饱饱!价钱都好合理。

2020-03-17
常餐  瑞士鸡翼捞面