最近有d冻,就谂起想食碗热辣辣嘅生滚粥,但观塘工厂区又冇咩粥店选择,所以就去左呢间出名贵嘅粥店,一切伏嘅开始!先小人后君子,讲讲佢地嘅安排座位机制,两个字:混乱!🤦🏻‍♀️既无登记、亦唔指挥排队,任由客人系门口等,客人出声查询,仲被侍应当场叫「咪嘈」见客人面有难色,就180°转变态度,其实就系惊被投诉,咁嘅服务态度真系唔掂!虽然侍应服务态度好有问题,但佢地嘅粥品肠粉的而且确唔错。粥品都系生滚粥,可以从半开放式厨房睇到所有粥品都系即叫即煮。粥底非常绵滑,艇仔粥亦系非常足料!鱿鱼、猪皮、鱼片等配料样样齐,我甚至怀疑料比粥更多。同样地肠粉亦系厨房即叫即煎,所以等耐少少。肠粉皮食得出有米香,虽然系几滑口,但略为太厚。叉烧馅料又非常足料!整体味道系唔错,但服务有待加强!

虽然侍应服务态度好有问题,但佢地嘅粥品肠粉的而且确唔错。

荔湾艇仔粥

叉烧肠粉

整体味道系唔错,但服务有待加强!
2019-01-02
等候时间
15 分钟 (堂食)
荔湾艇仔粥
叉烧肠粉